dinsdag 12 november 2013

Week 2

Opdracht 1
Doe twee testen. Een over somberheid en een over drankgebruik. 


Kleurjeleven.nl
Test over somberheid:
Uw score op somberheidsklachten (CES-D) is 4 van de maximaal 60 punten. Dit kan duiden op geen of licht depressieve klachten.
Op basis van uw antwoorden blijkt dat er waarschijnlijk sprake is van geen of licht depressieve klachten.
Omdat er geen sprake lijkt te zijn van depressieve klachten, zal uw verzekeraar de cursus niet vergoeden. Dit betekent dat u de kosten verbonden aan de cursus zelf dient te betalen.
We raden u aan om de cursus Psyfit te volgen.


Drinktest.nl
Test over drank:

Resultaat: Uw alcoholgebruik
Hoeveel is veel?

Met het oog op uw gezondheid drinkt u doorgaans inderdaad niet te veel. In de grafiek kunt u dit zien. Uw alcoholgebruik in een normale week (onderste balk) komt niet uit boven de maximale hoeveelheid die u zonder risico voor uw gezondheid kunt drinken (bovenste balk). Ter vergelijking geeft de middelste balk nog aan hoeveel andere vrouwen van uw leeftijd gemiddeld drinken per week. Let wel op dat u niet te vaak meer dan 3 glazen tijdens één gelegenheid drinkt. Dat kan erg schadelijk zijn voor uw gezondheid.
Wat is aanvaardbaar?
Aanvaardbaar alcoholgebruik betekent: het aantal glazen dat u zonder bezwaar voor uw gezondheid kunt drinken. Voor gezonde, volwassen vrouwen gelden de volgende richtlijnen:
 1. Gemiddeld niet meer dan een glas alcohol per dag
Zonder zorgen voor uw gezondheid kunt u in een week maximaal 7 glazen alcohol drinken, mits verspreid over meerdere dagen (gemiddeld een per dag). U drinkt in een normale week niet meer dan 7 glazen. Qua gemiddelde drinkt u dus niet te veel.
2. Maximaal drie glazen per gelegenheidVeel alcohol (meer dan drie glazen) ineens drinken is erg schadelijk. Het kan direct veel schade veroorzaken aan allerlei organen. U drinkt wel eens zoveel tijdens één gelegenheid. Beperk dan in elk geval de schade: drink de twee dagen erna helemaal geen alcohol om uw lichaam te laten herstellen.
3. Pas op met alcohol in het verkeerU hebt in het afgelopen jaar niet aan het verkeer deelgenomen met te veel alcohol op. Verstandig, want bij 4 à 5 glazen is de kans op een ongeval al twee keer zo groot! Daarnaast bent u strafbaar wanneer u een voertuig bestuurt met te veel alcohol op (lees de wetgeving).
4. Tenminste twee dagen in de week geen alcoholAlcohol drinken kan heel makkelijk een gewoonte worden: om iets te vieren, om even ergens niet aan te hoeven denken of bijvoorbeeld elke dag voor/tijdens het eten. Als u tenminste twee dagen per week niets drinkt, voorkomt u dat u ongemerkt meer gaat drinken.
Wel of niet minderen?
U bent niet van plan te minderen. Normaal gesproken drinkt u aanvaardbaar en is dat dus ook niet nodig. Wees wel voorzichtig met het drinken van veel alcohol tijdens 1 gelegenheid. Voor uw gezondheid is het beter dit nog minder vaak te doen. Houdt uw inname bij speciale gelegenheden dus in de gaten, dan is er verder niks aan te merken op uw alcoholgebruik. Houden zo!
Het volgende deel van de vragenlijst is bedoeld voor mensen die onaanvaardbaar drinken. Voor u is dit dus niet zinvol: u kunt stoppen met de test.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten